20151228 1

Ik hoop dat iedereen genoten heeft van de afgelopen kerstdagen. Wij hadden ook dit jaar weer fijne dagen met vrienden, familie en andere dierbaren. Heerlijk gegeten, gedronken en gelachen.

Inmiddels heeft iedereen onze kerstgroet wel over de post ontvangen en kan ik dus ook de kersthangers van dit jaar weer hier laten zien. ?

Na alle leuke en lieve reacties vorig jaar na de Ltd. 1 serie kon een Ltd. 2 serie dit jaar niet uitblijven.

20151205 1

Sommige mensen vinden de winter maar niets. De dagen worden korter en het is koud en guur buiten. Ze verlangen dan ook naar de zomer. Ik vind het juist heerlijk in de winter (evenals de zomer). Ik geniet met volle teugen van alle traditionele feesten als Sint Maarten, Sinterklaas en Kerst. Het is vroeg donker dus binnen is het extra sfeervol met de kaarsen en de kachel aan.

Ook inspireren de jaarfeesten telkens weer om iets moois met een thema te maken. Zo ook natuurlijk ons oer-Hollandse Sinterklaasfeest.

20151115 1

Inmiddels is het dan nu wel echt herfst geworden. De bomen kleuren prachtig rood, geel en oranje en de koude wind is ook gearriveerd.

Eigenlijk is het echt weer om binnen te blijven met de kachel hoog, pantoffels aan en een lekkere pot thee. Maar dan mis je wel alle kabouters en andere bosbewoners die druk bezig zijn om hun wintervoorraad aan te leggen.

20151111 1

Het blijft een vreemde zin in één van de bekendste Sint Maarten liedjes. Daarom heb ik maar eens opgezocht waarom er eigenlijk wordt gezongen dat de koeien staarten hebben. De koeien blijken in de korte versie van liedje te zijn overgebleven van de lange versie. Waarschijnlijk wordt er over koeien gezongen omdat november ook wel de slachtmaand is. De staarten lijken genoemd te worden vanwege de rijm. Ook andere Sint Maarten liedjes hebben zinnetjes met dieren erin. Als je het interessant vindt kun je de hele verklaring erover lezen op de site van het Meertens Instituut.